Το χειμερινό event ξεκινά σύντομα!

Γεια σας, φίλοι του σιδηροδρόμου!

Ο Χειμώνας πλησιάζει! Μετά από ένα ασυνήθιστα ζεστό Καλοκαίρι σε πολλά μέρη του κόσμου, οι θερμοκρασίες σιγά-σιγά πέφτουν καθώς ξεκινά η εποχή που όλοι αποζητούν το “χουχούλιασμα”. Είναι η εποχή που το κρύο έξω έρχεται σε αντίθεση με τη θαλπωρή του σπιτιού, ειδικά καθώς πέφτει η νύχτα. Φυσικά, η αλλαγή του καιρού δεν μένει απαρατήρητη και στο Rail Nation, οπότε θα θέλαμε να σας βοηθήσουμε να μπείτε στο κλίμα.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε για πρώτη φορά, ένα χειμερινό event!

Πέρα από το σύνηθες gameplay, το χειμερινό event θα προσθέσει προσωρινά ορισμένα πολύ ειδικά χαρακτηριστικά και δυνατότητες. Αποστολές, ένα νέο κτίριο για τον σιδηροδρομικό σας σταθμό, ένα νέο νόμισμα, νέους πόρους, καθώς και μια πρόκληση όπου θα πρέπει προσεκτικά να σχεδιάσετε το πώς θα αξιοποιήσετε αυτούς τους πόρους… και, φυσικά, ανταμοιβές που αντιστοιχούν στις προσπάθειές σας!

Το χειμερινό event θα είναι ενεργό στους εξής διακομιστές, από την 6η Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει για 8 ημέρες συνολικά:

LINK

Το event μπορεί να συνοψιστεί ως εξής:

 • Συλλέξτε χειμερινά νομίσματα
 • Αξιοποιήστε τα χειμερινά νομίσματα για αγορά χειμερινών πόρων
 • Αποκαλύψτε πεδία στον πίνακα με τους χειμερινούς πόρους, προκειμένου να φτάσετε στον μπόνους λαχνό στο τέλος του πίνακα
 • Συλλέξτε όσο το δυνατόν περισσότερα διαμάντια μπορείτε από τους μπόνους λαχνούς
 • Κερδίστε πολλές άλλες επιβραβεύσεις
 • Κερδίστε πόντους καριέρας στο τέλος κάθε event, εάν είστε ένας από τους συλλέκτες με τα περισσότερα διαμάντια

 

Παρακάτω, θα εξηγήσουμε τα επί μέρους στοιχεία του event με περισσότερες λεπτομέρειες:

 

Αυτά είναι τα χειμερινά νομίσματα, το βασικό νόμισμα στο χειμερινό event. Μπορείτε να τα αποκτήσετε ανταλλάσσοντας χειμερινούς πόρους, από αποστολές, τη χειμερινή αγορά, αποκαλύπτοντας πεδία στη διαδρομή του event, καθώς και εκτελώντας με επιτυχία τυχαίες ενέργειες στο παιχνίδι.

 

 

Εδώ μπορείτε να δείτε τους πέντε νέους χειμερινούς πόρους. Μπορείτε να τους αγοράσετε είτε μεμονωμένα είτε σε συσκευασίες, έναντι χειμερινών νομισμάτων. Οι τιμές για τους εκάστοτε μεμονωμένους πόρους ποικίλλουν, ανάλογα με την προσφορά και τη ζήτηση σε όλον τον διακομιστή. Οπότε, είναι σημαντικό να σκεφτείτε με προσοχή πότε και πώς θα αγοράσετε ποιους πόρους και πότε θα τους πουλήσετε, για να λάβετε περισσότερα χειμερινά νομίσματα.

Μπορείτε να τα κάνετε όλα αυτά στον πίνακα του χειμερινού event, τον οποίο μπορείτε να δείτε εδώ:

Στην κορυφή του πίνακα, μπορείτε να δείτε το μενού ανταλλαγής χειμερινών πόρων και τις τρέχουσες τιμές τους. Κάτω αριστερά, μπορείτε να δείτε τις συσκευασίες πόρων, που μπορείτε να αγοράσετε με χειμερινά νομίσματα.

Η διαδρομή είναι στο μέσον του πίνακα. Εδώ μπορείτε να αποκαλύψετε τα πεδία, επενδύοντας τον πόρο που απεικονίζεται σε αυτά. Μπορείτε να προχωρήσετε σταδιακά προς τα δεξιά, για να φτάσετε τον μπόνους λαχνό. Ενόσω αποκαλύπτετε πεδία, κάθε λίγο και λιγάκι θα βρίσκετε και κάποια έκπληξη.

Μπορείτε, επίσης, να δείτε τα κουμπιά που σας οδηγούν στις αποστολές, καθώς και την κατάταξη σε διαμάντια, κάτω δεξιά της εικόνας.

Ο αριθμός των χειμερινών νομισμάτων και των διαμαντιών που σας ανήκουν εμφανίζεται πάνω δεξιά. Τέλος, αλλά εξίσου σημαντικό, επάνω αριστερά μπορείτε να δείτε το επίπεδο της χειμερινής αγοράς σας και πόσα διαμάντια πρέπει να συλλέξετε για αναβάθμιση του κτιρίου.

Χειμερινή αγορά; Μάλλον θα πρέπει να εξηγήσουμε περί τίνος πρόκειται. Η χειμερινή αγορά είναι ένα νέο κτίριο που μπορείτε να βρείτε στον σιδηροδρομικό σας σταθμό.

Μπορείτε τακτικά να κερδίζετε χειμερινά νομίσματα από εκεί. Όπως ισχύει και για τα άλλα κτίρια, η χειμερινή αγορά βρίσκεται, επίσης, σε κάποιο επίπεδο. Εάν η δική σας χειμερινή αγορά βρίσκεται σε υψηλότερο επίπεδο, θα λάβετε ένα μικρό μπόνους στα χειμερινά νομίσματα που κερδίζετε καθώς ολοκληρώνετε αποστολές. Αυτό το μπόνους θα παραμείνει μαζί σας για τυχόν μελλοντικά event και για το νόμισμα των event! Όσο περισσότερα διαμάντια συλλέγετε, τόσο περισσότερο ανεβαίνει το επίπεδο της χειμερινής αγοράς. Κατά τη διαδικασία αυτήν δεν ξοδεύονται διαμάντια: απλώς το επίπεδο του κτιρίου εξαρτάται από τον συνολικό αριθμό των διαμαντιών που συλλέγονται.

Ο μπόνους λαχνός είναι, επίσης, πολύ σημαντικός: είναι η πιο σημαντική πηγή απόκτησης διαμαντιών.

Αν και είναι δυνατόν να σταθείτε τυχεροί και να λάβετε ένα διαμάντι αποκαλύπτοντας πεδία ή από τη χειμερινή αγορά, θα κερδίσετε τα περισσότερα από τον μπόνους λαχνό. Ο μπόνους λαχνός δεν περιέχει μόνο διαμάντια, αλλά και κάποιο από τα ακόλουθα δώρα:

 • Δωρεάν λαχνούς λοταρίας
 • Χρυσό
 • Χειμερινά νομίσματα
 • Πρόσθετα διαμάντια
 • Λογαριασμό Plus
 • Τη νέα μηχανή μπόνους του event
 • Χρυσό για το ειδικό event ή έναν “ορυμαγδό” από χειμερινά νομίσματα

Αποδίδει να “ξεκλειδώνετε” τον μπόνους λαχνό, όσο το δυνατόν περισσότερες φορές. Ειδικά εφόσον ο αριθμός των διαμαντιών που συλλέγετε θα καθορίσει πόσους πόντους καριέρας θα αποκτήσετε κατά τη λήξη του event. Μπορείτε να δείτε την κατάταξη συλλογής διαμαντιών ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια του event. Η θέση σας στην κατάταξη υπολογίζεται βάσει του ποσοστού των καλύτερων παικτών στον διακομιστή στον οποίο είστε συνδεδεμένοι.

Σας ευχόμαστε καλή και πολλή διασκέδαση και ας κερδίσει ο παίκτης με το καλύτερο χειμερινό πνεύμα!

 

Συνήθεις απορίες (FAQ):

Μπορώ να αγοράζω χειμερινά νομίσματα ή πόρους έναντι Χρυσού;

Όχι, αυτό δεν είναι δυνατό.

Είναι οι αποστολές πιο δύσκολες, εάν παίζω σε έναν διακομιστή σε κάποια πρώιμη εποχή

Όχι, εργαστήκαμε σκληρά για να προσαρμόσουμε τις αποστολές ανάλογα με τις διάφορες εποχές. Επιπρόσθετα, θα παίζετε με αντιπάλους παίκτες μόνο στον δικό σας διακομιστή, οπότε όλοι θα παίζουν κάτω από τις ίδιες συνθήκες.

Θα λάβω περισσότερους πόντους καριέρας και διαμάντια, καθώς και κτίριο event υψηλότερου επιπέδου εάν παίζω σε πολλούς διαφορετικούς κόσμους παιχνιδιού;

Όχι. Εάν παίζετε σε πολλούς κόσμους παιχνιδιού, μόνο εκείνος με το καλύτερο αποτέλεσμα θα μετρήσει, ενώ ο αριθμός των πόντων καριέρας και το επίπεδο του κτιρίου του event θα καθορίζεται μόνο από εκείνον τον κόσμο παιχνιδιού.

Για ποια εποχή σχεδιάστηκε η μπόνους μηχανή του event; Έχω κάποιο πλεονέκτημα εάν την κερδίσω σε κάποια από τις πρώιμες εποχές;

Οι ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά της μηχανής μπόνους του event είναι προσαρμοσμένα με βάση την εποχή στην οποία θα την κερδίσετε. Χοντρικά, θα είναι εξίσου χρήσιμη και επωφελής σε όλες τις εποχές.

Ποια είναι η καλύτερη στρατηγική για τη νίκη;

Αυτό θα πρέπει να το ανακαλύψετε εσείς 😉

Σχετίζονται με κάποιον τρόπο οι χειμερινοί πόροι με τα αγαθά που μεταφέρονται στο παιχνίδι;

Όχι, οι χειμερινοί πόροι χρησιμοποιούνται μόνο στο πλαίσιο της διαδρομής του χειμερινού event.

Αναφέρατε μελλοντικά event… τι είδους event θα είναι αυτά;

Αυτό δεν έχει αποφασιστεί ακόμα. Εάν σας άρεσε το event, ωστόσο, θα θέλαμε να φιλοξενούμε κατά περιόδους κι άλλα event.

Γιατί το event δεν λαμβάνει χώρα σε κάποιον από τους κόσμους του παιχνιδιού;

Αυτό επηρεάζει τους διακομιστές όπου το χειμερινό event θα λάμβανε χώρα ταυτόχρονα με το τελικό παιχνίδι και εκείνους, όπου ο διακομιστής είτε ξεκίνησε πολύ αργά είτε τέλειωσε πολύ νωρίς, κάτι που σημαίνει ότι το event δεν θα μπορούσε να τρέχει καθ’ όλη τη διάρκειά του.

Τι συμβαίνει στη χειμερινή αγορά μετά το event;

Η χειμερινή αγορά θα εξαφανιστεί από τους σιδηροδρομικούς σας σταθμούς και θα εμφανιστεί εκ νέου, πιθανώς υπό άλλη μορφή, εάν διεξαχθούν άλλα, παρόμοια event. Το επίπεδο θα παραμείνει το ίδιο, ωστόσο.

Πόσον καιρό μπορεί να διατηρηθεί η μηχανή μπόνους; Μόνο ως το τέλος του event ή ως τη λήξη του διακομιστή;

Η μηχανή μπόνους θα παραμείνει σε σας ως τη λήξη του διακομιστή.

Είναι δυνατή η αγορά της μηχανής μπόνους έναντι Χρυσού;

Όχι, αυτό δεν είναι δυνατό.

Είμαι υποχρεωμένος να αγοράσω Χρυσό για το event;

Όχι. Ορισμένες αποστολές μπορούν να ολοκληρωθούν επιτυχώς μόνο με Χρυσό. Ωστόσο, ως ενεργός παίκτης στο event, θα πρέπει, λογικά, να έχετε πάντα επαρκή Χρυσό για να είστε σε θέση να φέρετε σε πέρας αυτές τις αποστολές.

Γιατί ισχύει τόσο μεγάλη περίοδος ‘cool-down’ για τη χειμερινή αγορά;

Αυτό έγινε από πρόθεση, προκειμένου τόσο οι έμπειροι όσο και οι περιστασιακοί παίκτες του παιχνιδιού να έχουν ίσες ευκαιρίες στο παιχνίδι.

 

 

40 thoughts on “Το χειμερινό event ξεκινά σύντομα!

 1. Hola Tomás,

  te va dando puntos de carrera que en el lobby puedes usarlos para mejorar tu locomotora de Carrera. Poco a poco puedes ir convirtiéndola en una muy buena locomotora con la que competir en todos los servidores en los que participas.

  Saludos,
  El Equipo de Rail Nation.

 2. Hallo Idhren,
  das stimmt, zum Zeitpunkt deines Beitrages waren die Karrierepunkte noch nicht gutgeschrieben, die Gutschrift erfolgte heute morgen. 🙂 Du findest sie in deiner Lobby und die Errungenschaft sagt dir, unter welchen xx Prozent besten du bist. Danach richten sich die Karrierepunkte.

 3. Hallo Peter Deckers,
  die Karrierepunkte wurden heute morgen gutgeschrieben. Du findest sie in deiner Lobby.

 4. Hallo zusammen,
  es mag ja sein, dass ich blind bin, aber wo kann ich sehen, welches jetzt der beste Server war, wieviele Karrierepunkte mir gutgeschrieben werden, und wann werden die gutgeschrieben? Denn da bin ich mir ziemlich sicher, dass mir meine noch fehlen :-).

 5. Si consigues superar todas las pruebas tanto diarias como las pruebas el evento. ¿ Tienes alguna recompensa final?

 6. Hallo Roland Bodenschatz,
  durch das Handeln (Kaufen und Verkaufen) von Rohstoffen hat man zusätzliche Möglichkeiten Wintertaler zu erhalten. Die Spieler mit sehr vielen Diamanten haben diese Option geschickt genutzt. Im Forum findest du einen Diskussionsthread in dem du einige Tipps finden kannst.

 7. Hallo Düse2,
  ja, wenn jemand das Event auf mehreren Spielwelten spielt, zählt am Ende der Server, auf dem er am besten abgeschnitten hat und die Stufe des Event-Gebäudes wird nur von dieser Spielwelt bestimmt. Für dich bedeutet dass, deine auf Kohlekasten erreichte Stufe des Wintermarktes zählt, bei einem eventuellen neuen Event, für jede beliebige andere Spielwelt.

 8. Hallo RN Team ,
  ob dieses event gerecht ist wage ich zu bezweifeln.
  Ich habe mich bemüht alle Resourcen zu erledigen , was ich mir nicht erklären kann ist das man einen so großen Unterschied an Diamanten vom 1.Platz bis Platz 60 über 3000 (in Worten DREITAUSEND) Stück überhaupt erspielen kann.
  Das kann nicht gerecht sein.
  Auch sind die ersten 3 Plätze von der selben Gesellschaft. bei unserem Server.

 9. Auf Drehgestell gibt es keinen Wintermarkt. Daher spiele ich ihn auf Kohlekasten. Für zukünftige Events? Bekommt man dann die erreichte Stufe des Marktplatzes auch auf Drehgestell zur Verfügung gestellt?

 10. Hallo raser,
  du kannst die gewonnene Kleidung deinem Avatar anziehen. Klicke dafür oben links auf dein Profil, dann auf Avatar und dort kannst du das Aussehen deines Avatars ändern.

 11. Hallo Flowerman,
  wenn du die 10 Quest-Aufgaben auf der rechten Seite erledigt hast, bleiben nur noch die täglichen Questaufgaben der linken Seite. Es gibt keine neuen.

 12. komischerweise ist es mir nur einmal möglich gewesen (am Anfang des Events) das grüne Feld zu klicken. Seit dem nicht mehr, auch wenn ich genau dann zur Stelle bin, wenn die 8h abgelaufen sind! Alle werden sofort wieder grau, und der Countdown startet neu. Man hat das Gefühl das das gar nicht funktioniert, oder das da jemand mit einem Script abräumt. Nur die Videos kann man schauen, aber auch nur auf dem PC, bei der App fürs Tablett kann man zwar die Videos schauen, aber bekommt nix am Ende. Bei und in der GS gibt es einen hochnäsigen Hardcore-Spieler, der hat natürlich auch die Event-Bonuslok, wie sollte es auch anders sein. Das nervt alles nur.

 13. Kurze Info, ich mag den Weihnachtsmarkt, es macht Spaß, aber auch diese Gebäude, könnte sich je Stufe weiter entwickeln finde ich.

 14. Was passiert, wenn alle Event-Quests auf der rechten Tabellenseite erledigt sind? Gibt es dann 10 neue Aufgaben oder bleiben dan nur noch die täglichen Quests auf der linken Tabellenseite geben?

 15. really like this i would say seasonal events would be nice spring summer fall and winter and maybe a event for the game anniversary ….i think this add on to gameplay has been really good

 16. Hallo Jubeljessi,
  auf manchen, wenigen Spielwelten findet das Winter-Event nicht statt. Betroffen sind Server auf denen das Winter-Event mit dem Endspiel zusammenfallen würde oder auf denen das Winter-Event nicht komplett gespielt werden könnte, weil der Server zu spät startet oder zu früh endet. Ich vermute, dass du auf so einem Server spielst. Hier findest du eine Liste aller Server: Klick.
  Sollte dein Server nicht dabei sein, kannst du dich auch auf jedem anderen Server anmelden und dort das Event spielen.

 17. Hallo Bierbrauer,
  es freut mich, dass es jetzt geklappt hat. 🙂 Die Bonuslok ist einer der möglichen Gewinne, die sich hinter einem Bonuslos verstecken können. Ich drück dir die Daumen, dass du sie noch gewinnst!

 18. Ich finde, dass das, was ich bislang vom Event spielen konnte, wirklich Spaß gemacht hat. Ein bisschen Glück, ein bisschen Nachdenken.
  Vielen Dank an das RN-Team

 19. War überrascht und habe mich sehr gefreut. Ist echt ein nettes Minispiel und durch die 3 unterschiedlichen Pakete hat das Ganze einen größeren, strategischen Hintergrund als es auf den ersten Blick scheint. Neben Clash nun schon das zweite Event welches ich echt sehr gelungen finde. Weiter so!

 20. Liebes RN-Team

  Ich blick nicht durch.

  Hab mir Recourcen gekauft, 2 Boxen – Videos geschaut bis zum Abwinken – aber wie setz ich die Recourcen auf die Felder? bei mir steht – ich muss ein angrenzendes Feld erst freischalten ????
  habt ihr da ein Video dazu wie das funktioniert?

  ++++ Jetzt hab ich es kapiert – muss einem ja gesagt werden das ein Feld aufgedekt ist wenn es grün ist und nicht blau.
  Dachte die ganze Zeit das Blaue Feld ist schon aufgedeckt 🙂

  Wo ist diese Bonus Event lok?

 21. Hallo Ascareht,
  es freut mich dir mitteilen zu können, dass auf Dieselpumpe jetzt doch das Winter-Event gestartet ist. Ich wünsche dir viel Spaß dabei!

 22. Hallo Ruth65,
  das ist natürlich schade, wenn man das Event nicht spielen kann, aber ein Urlaub ist auch was schönes. 🙂
  Aber selbst wenn man das Event nicht spielt, hat man keine großen Nachteile bei späteren Events. Der Boni des Event Gebäudes für zukünftige Events ist relativ gering, so dass es keine großen Auswirkungen hat.

 23. Hallo DB 2018,
  Die Event-Bonus-Lok passt ihre Werte an die Epoche an, in der das Event beginnt. Sie wird also in allen Epochen etwa gleich nützlich sein.
  Die genauen Werte seht ihr später im Spiel, wir möchten nicht zuviel verraten. 🙂

 24. non mi è chiara la scelta del server dedicato, io ne gioco due e vorrei poter scegliere

 25. ganz großes Kino ……was machen die die im Urlaub sind?? Mir fehlen die Worte

 26. Hallo Ascareht,
  technisch bedingt ist dies leider nicht möglich. Heute startet bereits der Countdown, der Teil des Events ist. Daher können nur die Server, die heute online sind, berücksichtigt werden.

 27. Warum ist denn Dieselpumpe nicht in der Liste der berücksichtigten Server enthalten? DE-11 startet doch genau am 6. Dezember wieder in eine neue Runde.

 28. Bonjour,
  Je trouve que c’est une très bonne idée et compte bien y participer.
  Cordialement

Αφήστε μια απάντηση